Me Weekenders…hehe [update]

Nice !!

One of my favourite starters at Tony Romas

Hye-hye friends out there. In this cerita, Kite nak share cikit la about My weekend in KL past few weeks ago, so lets go! πŸ˜› Haaa… mase balik KL from melaka itu hari kn, ade la trfikir plan on weekend nk uat ape cos borink la if takde buat ape2 during weekend kn? As usual, me akan go out with my yaya every weekend laa, sebab die nie kan suke jalan2 & hangout kat mane2 in area KL & dats why lah sya suke kt die tu sbb suka jalan2 isi free time πŸ˜€ . So kiteorg pun pegi ke Pavilion pot biase kami πŸ™‚ Jalan2 kat sane syok dow coz place die besau,kedai pun boleh tahan banyak and cool place to hangout for teenagers. so ape lg,lets hangout at Pavilion!haha…(promote nmpk aku nie :P)

Things yg alwys kiteorg buat kt sane yg paling tak pernah miss is watch muvie beb! that one cannot saje2 miss nye bcos dat’s our routine each time klau pegi situ. As usual la before tengok muvie must buy la tickets dulu rite? time tu muvie yg kami see tu lambat lagi and ade la few hours free time. Tibe2 yaya kate die hungry… kami pun becergas ke food court downstairs d tempat kejadian…huhu. setibenya d sane kiteorg tak tau plak nak makan ape sbb paham2 la dah kate some of the foods kat situ agak mahal2 belaka la jugak but many varities 😦 den yaya ade idea biase die lah yg aku xdpt nak elak, and plan die tu nak eating kat ‘KFC’ favourite fast food die. Afta long2 take time of eating, we still got another few hours left before our muvie start.

One Brilliant idea from biase la sape lg, aku nye yaya lah die plan nak ajak sya pegi “FISH SPA” kat level same floor at GSC. at first aku taknak la sbb tak biase buat bende begitu rupe. Yaya pun bukak die nye story yg die pnah pegi dgn sis die ‘awan’ sebelom nie. Kire die dh ade experience lah konon2 πŸ˜› Die punye la pakse n pakse n pakse smpai lebam jugak la mulut die nk mngconfidentkn aku agar mentry Fish spa tu. Satu pasal tentang yaya nie yg aku lemah ape dier tau, die nie clever memanipulate pemikiran dgn mngeluarkan perkataan2 yg boleh memparelizekn otak aku such as ” I belanja you laa or nak free gift tak? “(tu mmg favorite words die) Haaaaaa bile ‘magic’ words tu keluar dr mulut die aku dh tak boleh buat ape2 sbb klau tak ikuti perintah mahkamah die akan merajuk la mat! πŸ˜€

So kami pun dgn happy nye enter Fish Spa tu 2gether-gether…hehe. memandangkn muvie kiteorg start lagi 45minit, we just buat fish spa tu for half an hour only n it cost jus RM38 jer πŸ˜€ before nak put our kaki into the kolam yg pnuh dgn ikan tu, kite mestilah basuh our kaki yg kotor nie kat tempat basuh kaki yg d sediakn . Then baru la bleh start operation mencelup our kaki kat kolam tu boleh d mulakn tanpa ragu2 πŸ˜› At first memang trsangat2 laaaaa geli gler bang2 boom wey!! sbb the ikan2 dah start geget kaki kite. gua punye la menjerit agak ckit mcm ala2 girl gitu, menahan laughing & kene angkat leg gua keluar kjap2 from kolam tu ;D Haaa! nie bende yg paling tak bleh blah gue buat kat me gf, dat is me squeez kuat gler dier punya arm untill lebam tuuu 😦 (nak tahan drp Geli) Don’t worry lah, it takes sometime la untuk kite biasekn diri mula2 aite. Tapi bile dah lame2 cikit, than baru ‘SYOK!!‘ dooh!!. Me yaya relax jer time tu sbb biase la org dh experience la kate kn…lalalala. To make story short You guys kena try la FISH SPA nie nanti aite! kat pavilion with your frens or family.

The next day pulak me family,yaya n i pegi lagi skali ke pavilion yg brdekatan to let me famliy try the fish spa, bcos me mum memang dah lame nak try buat benda tu πŸ˜€ as usual lah who ever yg dah buat or try the fish spa mesti want to try it again & again lah! don’t waste your time & try it aite πŸ˜› so Enjoy!! (continue)

me 1st time

yaya & me

Me mum & dad having fun

yeah! Food Republic (Mahal??)

Advertisements

~ by alepinho87 on April 22, 2008.

2 Responses to “Me Weekenders…hehe [update]”

  1. nak gak mat..

  2. ahhhh one of the bestest weekend,sume weekend pun sgt best tp antara yg plg best kn aby kn..:)
    jom pegi lg,dpt free nk x??? hikhik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: