The story of a House in bbi

alep-091edit.jpg

– The house –

Penghuni – penghuni tetap [watak] :

# Salim[dinosaur] – meninggalkan kami tanpa sengaje.

# Adib[gigi] – bilik bwh tanah sblh dapur.

# Ejam[pitt] – bilik ats dgn angah.

# Angah[ajie] – bilik ats dgn ejam.

# Omar – bilik ats sblh angah & ijam.

# Shamil – bilik ats satu katil dgn omar sblh angah & ejam.

# Azhan[cina jadian] – bilik ats katil opposite dgn omar & shamil, sblh angah & ejam.

# Wan – bilik ats ttp [ngade2 suke tdo kt bwh] sblh bilik dgn Omar & shamil N angah & ejam.

# Pendi – bilik ats katil brtntngn dgn katil amir sblh bilik dgn Omar & shamil N angah & ejam.

# Amir – bilik ats katil brtntngn pula dgn pendi sblh bilik dgn Omar & shamil N angah & ejam.

# Aleep[weird Al] – penyebok ttp kpd rmh ini.

pavillion-16308-135.jpg

‘Heroes’ M’sia version

Watak season 2 :

kl-108-copy.jpg alep-080.jpg alep-090.jpg

alep-087.jpg

The episodes begin…

F.Y.I story psl bbi hse nie aku edit ckit2 la sbb if nk story tell yg. d real one “agk” pjg la jgk..huhu. Cerita nya mula mcm nie [sfx – bunyi suasana hutan] … sebelum aku knal mamat2@bdk2 rmh nie aku kwn dgn Mel[Shamil – name cute konon2] bdk Kluang yg. dlu aku knl mse clas businees stdy n satu kpale dgn aku jgk la smpai org2 kt cmps glar kami “adik&abang” & Salim[Salim] bdk yg. kpale nye bleh tahan senget n cute jgk la dr segi prwatakkn ‘dinosaur’ [yg. si Ejam gelar dier nie] dlu semasa dkt campus.

So bile dh “agk” lame brmbrkn si mel & salim nie aku pun uat keputusan utk ikut dieorg pg ke satu place yg creepy nie kt area bbi. Tanpa aku sedari aku tlh brada d dpn rmh yg. agk xsbrp kcik or besau ler. Aku pun dgn cutenye enter la creepy hse ”konon2 lah” yg. mel bwk aku ikut die nie dgn slambenye. Stop![amik nafas jap sbb panic] ok mne td?haaa so time die nk bkk lock utk msk ke dlm rmh nie aku dh rse smcm jer mat! Tp dgn izin Tuhan aku msk dgn reda jer la & d iringi dgn Ayat Krusi. bile msk tu mmg glap[sbb dh senja n xbkk lampu la] jgk rmh tu n aku nmpk kabur2 lah,kire “mcm” ade fog gitu.. So aku lpk la kt sofa kt bwh tu ‘yg ade kt pic ats’ sambil mnunggu mel naek n tukar ape yg ptt. Dari situ lah watak2 yg ade kt ats tu muncul sekor2 tnpa d duga.

Mula2 aku brknln dgn abg botak nie org panggil die Ajie[angah]. skali pndg mcm kaer AF tapi bile tgk byk kali naek muak plk aku..haha. Die nie je lah yg rajin bangun pagi ajak aku pg b’fast,nk hrp yg. laen ‘hampeh!’ tdo jer keje. Then aku knl dgn mbr bilik die skrg tau pitt[Ejam] ‘dlu dgn salim tp die tinggal kn kami sbb kerjaya nya yg ape tah aku xdpt update lg’ xpe nnt kite ikuti prkembngan semasa aite! ok haa ejam nie asl dr serawak tp xslalu blk sbb die nye flight slalu delay[air asia] tu yg die mcm myampah ckit..hihi. D ikuti dgn Amir “yg.bdk2 nie kate terer fotogrphy la” tp mmg terer mat x tipu nye lah. So dtg plk Doraemon[pendi – name cutenye la tu] yg. agk comel jgk la tp bkn muke die aku mksdkn ttp peyutnye itu mnjdi daya tarikan kpd org2 d rmh ini.. jgn mrh yea pendi aku suke kiddin’2 jer..haha. Pas2 Wan bdk hacker yg. d mne computer die mnggunakn ‘Linux’ dow!! hmm… haa then Omar plk aku knal.

Dlu aku dgn die nk tegur sape tu jarang la jgk tp skrg stlh skian lme aku dgn die dh mcm bdk2 laen la rapat n slalu mnganjeng sesama sendiri [itu adlh keje kami semua bile dh snggap & xde keje]. Dtg plk si Cina jadian[Azhan] aku brknln seterusnya. Die nie pndai mnyanyi n suara die aku ckp wey, bleh pg audition AF7 laa..huhu. Last but not least si Gigi[Adib] abg. solo stay kt bilik bwh tuu yg. suke syok sndri..haha. So kire masing2 yg. aku knal nie mpunyai watak yg trsendri lah n power[klau ade]..hehe. Aku mmg suke brkwn dgn mutant2 nie sbb dieorg friendly fire, baek, otak senget kdg2 & mcm2 lah smpai nk describe pon ssh..haish! Basically mmg Syok! lah kwn dgn depa smue nie. Ade lg bnde besh bile dtg kt rmh bbi nie ape tau,dpt tgk Tv[Astro] wey..wewewe. Bile2 lg time EPL or Champions League smpai aku pon ttdo kt citu n lpe bilik kt ep..wakaka! Tu la sbhagian cite besh yg. aku boleh share experience bile lpk2 dgn dieorg nie 🙂 lg satu dieorg nie suke ajk pg trip last2 minute n slalunya last minute nye plan tu la yg uat plan tu mnjadi mcm kiteorg pg Afamosa[melaka]. Trip tu mmg trbaek mat! mcm si pendi ckp SUPAR! haha.. nie plak si omar plan nk pg Genting[pahang] tp xtau mcm mne lg dgn bdk2 laen.. So ape2 nnt klau ade cite Besh! aku akn update okies. Chayok! lah & Cheers!

img_0403.jpg

shoot d tgh2 mlm tanpa sebab

pavillion-163.jpg

Reach for it guys!

Advertisements

~ by alepinho87 on March 24, 2008.

7 Responses to “The story of a House in bbi”

  1. kewl !

  2. hahahhaha…
    siap ader watak se 2 ek….
    ngah2….
    weh jom g study???

  3. doremon keke

  4. oouhh da ada blog.
    bagoss bagoss
    alep.
    dun mind kan add ur link? ;D

  5. wakakaka.gamba aku berseluar pendek.chis.

  6. waaa!!u pun blog gak eyh?gud gud!i pun ade…reti2 la visit. hehe!!always2 update yea..so dat im update abt u childhood fren! =D

  7. huhuhu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: